Nederlands

Producten

Like ons op Facebook

Nieuwsbrief

Elfenkunstfestival Knokke-Heist

Een kleurrijk festival voor klein en groot! Je leert er elfenkunsten kennen in tal van disciplines: dans, zang, beeldende kunst, acrobatie, creatieve expressie... met tal van kinderwijze vorming voor ouders, opvoeders, leerkrachten en kinderen! Je ontdekt er ook een elfenkunstmarkt en een elfenschool!

 

Zat 13 en zon 14 juli 2013, Knokke-Heist (BE)

 

Geniet alvast van de foto's en het filmpje van het elfenkunstfestival 2011

>>> Foto's elfenkunstfestival 2011...

 

 

 

Programma:

Praktische info:

Inhoud

Het elfenkunstfestival is een kleurrijk evenement voor klein en groot.  In 2010 konden we een kleine 1000 bezoekers verwelkomen en in het magische jaar 2011 een 3500 bezoekers.In 2012 hadden we ondanks de barre koude en felle regens toch nog een 2000 bezoekers. 2013 belooft alvast opnieuw een spetterend festivaljaar te worden. Dit jaar staan er maar liefst 4 elfenfestivals op het programma: 22-23 juni in Zelem (BE), 16-17 juli in Knokke-Heist aan de zee (BE), 24-25 augustus het eerste elfenkunstefstival in Nederland (Drenthe). Tijden dit festival wordt je helemaal ondergedompeld in de subtiele sferen van de elfen, elementalen, natuurwezens, draken, druïden...

Logo Sterrencirkels

Het elfenkunstfestival wordt georganiseerd door Sterrencirkels, koepel voor kinderwijze vorming. Sterrencirkels wil kinderen (en volwassenen) stimuleren tot creatief ondernemerschap in balans met zichzelf en in balans met de omgeving.
Het elfenkunstfestival is een laagdrempelig evenement waar de bezoekers dergelijke kwaliteiten al 'spelend' kunnen ontdekken.
Het elfenkunstfestival richt zich vooral op kunst, natuur en kinderwijze vorming. Centraal thema van het festival is genieten en creatieve expressie. Dus alle activiteiten gaan door in een prachtig en luxueus kasteeldomein waar je kan genieten van de rust, de natuur, kunst en tal van creatieve expressievormen...
  • Tijdens het elfenkunstfestival kan je rondkuieren op een kunstmarkt waar je tal van kunstenaars kan ontdekken die rond het thema natuur of elfjes (natuurwezentjes) creëren. Zowel schilders, juweelontwerpers, professionele poppenmaaksters, kostuumontwerpers ... zijn van de partij en bieden ook creatieve workshops aan.
  • Er is ook een groot aanbod 'elfse' podiumkunsten: dans- en muziekoptredens, acrobatie, vuurshow, ...
  • Er is een enorm uitgebreid aanbod van kinderwijze vorming. Dit is een geheel van unieke methodes om kinderen op een zachte manier in hun authenticiteit (lees 'natuurlijkheid') en eigenheid te stimuleren. Meer info hieronder.
  • Gezondheid: Tijdens het festival kan je tal van lekkere vegetarische en biologische hapjes eten. Speciaal voor de gezondheid van de kinderen voorzien we enkel elfensnacks met langzame suikers.
    Er worden ook tal van relaxatiesessies (zoals massage) en andere holistische methodes aangeboden.

>>> Foto's elfenkunstfestival 2010 en 2011...

Het elfenkunstfestival is een kleurrijk evenement voor klein en groot. Het idee: elfen houden van muziek, dans, kunst, dromen, natuur, bellen, bloemen, spelen, plezier maken... 
Kwaliteiten die bij een kind spontaan aanwezig zijn, maar die we als volwassene soms kwijtraken doorheen de jaren. Daarom nodigen we ook alle bezoekers uit om verkleed naar dit festival te komen . Er zijn ook tal van grimeurs, kledingwinkeltjes, juweelontwerpers aanwezig die je kunnen bijstaan in het ontdekken van je nieuwe outfit. Dit is geen verplichting, maar het helpt om eventjes uit de sleur van het leven te stappen en nieuwe realiteiten te ontdekken. Neem zeker een kijkje... en ontdek een misschien lang vergeten deeltje van jezelf ...

SYMBOLIEK:
De elf staat symbool voor het mystieke kind die in elke persoon aanwezig is. Dit kind is één bron van creativiteit, vreugde en enthousiasme en heeft ook verbinding met zijn diepste dromen. Alles in die dromen is mogelijk. Daarom kan een elf ook alle vormen aannemen die hij/zij maar wenst. Het realiseren van die oorsprongsdromen of kinderdromen geeft werkelijk vervulling in je leven. Zolang je hier niet toe komt,  blijft er altijd een gevoel van gemis, van leegte in je leven. Alsof je niet echt weet wat je hier op deze aardbol komt doen. Tijdens het festival wordt je als spelend uitgenodigd om contact te maken met die droom in jezelf en om deze in een creatieve 'aardevorm' te gieten.
Kom zeker ook kennismaken met onze droomboom. Aan deze droomboom hangen een heleboel droomzakjes waar je je elfendroom kan instoppen.
Elfenwijsheid: Natuurvolkeren geloven dat alles begint met een droom. Eerst heb je een droom, een idee en als je dit idee opschrijft/optekent dan krijgt deze droom aardevorm. Daarom deze elfenboom. Alle bezoekers mogen tijdens het festival ook een droom of boodschap kiezen uit de droomzakjes.

Elfenkunstfestival